22 april

Hemma igen efter ett åtta timmars pass på jobbet och är duktigt trött. Har dock inte ro till att göra mig iordning och lägga mig i bingen riktgt än.

Blev inget tvättande idag. Väckarklockan ringde 06.40, men orkade inte ta mig upp. Helt slut. Får hoppas på att jag får tag i en ny tvättid snart. Dock blev det en promenad bort till BoService på Österäng. Funderade på att ta bussen in till stan därifrån, men när jag tittade på klockan var det tolv minuter tills bussen kom så promenerade hem en vända innan jag gick in till stan.

Pratade med mitt hjärta ikväll. Känner mig så ensam utan honom. Fick tillbringa hela 6 dagar med honom i förra och denna veckan och därför känns det ännu mera tomt utan honom. På tisdag får jag äntligen träffa honom igen. Skönt att veta vilken dag man ska se fram emot.

På lördag bär det av till Öllsjö och Malin som ska ha inflyttningsfest. Kommer bli riktigt trevligt. Om jag kan lyckas få ordning på min garderob det vill säga. För tillfället är alla kläderna nerpackade och jag hittar ingenting. Men det ska jag försöka få ordning på när jag slutat imorgon.


Ensamt värre

Då sitter man här alldeles ensam. Känns inget vidare. Saknar mina två hjärtan så sjukt mycket. Blir bara värre när jag inser att jag inte vet när jag träffar dem igen och att det antagligen dröjer. Det emda positiva med ensamheten är att jag faktiskt har fått en del gjort ikväll. Har packat upp en del, mest i köket. Tänkte ge mig på alla kassar och väskor med kläder nu. Imorgon ska det tvättas och då är det väl lika bra att ha tvätthögarna redo.

Förutom tvätten imorgon blir det mer uppackning och ett besök på BoService innan det är dags att jobba. Har kvällpass imorgon. Att jobba kvällar är bland det bästa jag vet. Dels för att det är mest underhållande privatpersoner som inte är allt för stressade som ringer och för att det är lugnare och lägre ljudnivå på kontoret.

So long!

Irriterad!

Ah, glöm det där med att grilla igår. Regnade ganska duktigt när vi väl kom igång. Antar att premiären får vänta till ett annat tillfälle. I övrigt var det en riktigt mysig kväll tillsammans med de två som betyder allra mest för mig.

Idag fick jag masa mig upp tidigt. Ville hem om innan jag stack till jobbet. Blev inte vidare glad när jag kom hem och hittade små remsor av plastmattan överallt. Mattläggaren hade tydligen varit där och "fixat" bubblan i mattan. Eller försökt iaf, för bubblorna i mattan var fortfarande där och ändarna på mattan gick över trösklarna. Ingen bra start på dagen med andra ord. Pratade dessutom nyss med vaktmästaren och om det inte gick att fixa mattan skulle de eventuellt lägga in en ny. Vilket betyder att jag måste flytta ut alla mina möbler och sen in igen. Fan vad trött jag blir!

Nu sitter jag här och ska fylla i en lista med synpunkter på besiktningen. Oj, vad lång listan kommer bli. Sen bort till BoService och lämna listan och kanske hinner ta mig en kaffe innan jag börjar jobba igen. Förhoppningsvis får jag hämta mina stolar ikväll.

Nu är det dags för en snabb lunch och lite slappe på "soffan"

Grillkväll

Har inte gjort något nyttigt idag, bara vilat. Har iofs diskat och tvättat en maskintvätt, fast det går ju nästan av sig själv så det räknas inte riktigt. Var dock riktigt skönt att ha en del slappedag. Kommer bli en lång vecka och då behöver man vila upp batterierna.

Snart kommer mina hjärtan hem och då ska vi grilla. Mums! Min första grillning för i år. Vet att många redan har haft sin premiär, men den som väntar på något gott.

Ska passa på och mysa så mycket med C och F som jag bara kan ikväll. Kommer inte träffa dem på evigheter sen. :( Inte nog med det för imorgon sover jag själv i min lägenhet för första gången. Får väl se hur det går. Tycker visst att det kan vara skönt att vara ensam ibland, men i längden är det inte alls roligt.

Och för dem som undrar så kommer det bilder så fort jag hittat min kamera samt sladd till datorn.

<3

Cafémys

Fick sova ut i morse och det var helt underbart! När jag tänker efter kan jag sova ut imorgon också - om jag känner för det. Idag var jag dock tvungen att vara ute ur huset innan halv elva då C hade visning på huset.

Hade planerat att köra till IKEA idag och köpa barstolar till mitt nya bord, men hittade nog ett par på nätet som jag ska ringa på ikväll. Får jag inte dem blir det IKEA imorgon istället.

Så när det var dags att köra iväg stoppade jag ner datorn och körde in till byn. Hade tänkt sätta mig på caféet och ta en fika och skriva ett blogginlägg. Blev lite ledsen när jag kom fram och upptäckte att de numera har stängt på måndagar. Suck. Dock hittade jag ett super mysigt litet fik lite längre ner på gatan. Önskar att jag haft min kamera med mig. Stället har en såååå romantisk inredning och har en monter fylld med bakelser och tårtor. Dessutom är de riktigt billiga i mina ögon mätt. Köpte en chocco kaffe och en bärpaj - som är serverat på en vacker vit tallrik och en kopp med fat i samma model. Önskar återigen att kameran var nerstoppad i väskan. Fast kommer med största säkerhet att komma hit igen och då ska kameran vara nerpackad!

Ska strax dricka upp mitt kaffe, packa ihop och köra och handla något innan jag kör hemåt igen. Och ikväll kommer F äntligen hem. Ska bli underbart att se henne igen. Saknar henne så när hon inte är med.


Grandpa

På många statusuppdateringar står följande ikväll...

Skulle önska att himlen hade en telefon så jag kunde höra din röst igen, Jag tänkte på dig idag, men det är ju inte något nytt, Jag tänkte på dig igår, och dagarna före det också. Jag tänker på dig i stillhet, Allt som är kvar är minnen och ett kort i en ram, Ditt minne är hos mig för alltid, Gud har dig i sina armar...... Jag har dig i mitt hjärta. ♥
Passar rätt bra med tanke på inlägget jag tänker skriva ikväll. Har nämligen tänkt en hel del på min morfar denna helgen. Sen jag kan minnas har han varit en av mina största idoler - en stark och stor man med ett leende på läpparna. Detta till trots den kampen han gick igenom innan han förlorade fighten mot cancern som han kämpade mot i ca 10 år.

Mina morföräldrar skildes i samma veva som jag föddes, men det var inte förrän flera år senare som jag förstod att min mormor och morfar faktiskt var skilda. När de tog med mig på utflykter eller lät mig sova över var de alltid tillsammans. Ett starkt minne av honom är från ett av mina födelsedagskalas när han trollade med mynt för mig och ett annat är när jag, morfar och mormor firade påsk nere hos honom i Beddingestrand. Vi gick på stranden och tog en massa foton, åt god mat och hade riktigt trevligt.

Morfar skrev brev till mig och ofta skickade han med pengar. Fast när jag tänker tillbaka var det inte pengarna som betydde mest. För det mest beydelsefulla i breven var hur han skrev - vuxet. Han använde ovanliga ord (som han förklarade för mig) och skrev om viktiga händelser. Samma sak var det när vi pratade med varandra i telefon. Vi kunde prata länge om varför saker och ting var som det var. En sak som jag minns mkt väl var vår diskussion om varför det finns dam repektive herrcyklar.

Jag är ganska lik min morfar. I arbetet är jag ordentlig och är duktig på att organisera saker och ting. Precis som min morfar var i sitt jobb som bandirektör. Privat är/var vi båda två tvärt om. För att få det att låta bra skulle jag kunna skriva att vi båda tar/tog ansvar för våra åtaganden samtidigt som vi tar/tog livet som vi kände för just då. Precis så ser jag det och om någon har en annan åsikt så är det deras.

Hur min morfar var som far och make kan jag inte uttala mig om, men som morfar var han absolut den bästa och det händer ofta att jag önskar att han fanns kvar här hos mig så att jag kunde diskutera livet med honom. Som det här med min flytt hemifrån. Fast jag fick faktiskt ett tecken från honom i torsdags. När jag träffade vaktmästaren och fick knippan med nycklar satt där en nyckelring bland nycklarna och på den satt loggan för den banken han var direktör för innan han gick i pension. That just gotta be a sign from above!

Tecken i all ära, men ibland hade det varit underbart att kunna ringa honom och berätta om vad som händer i mitt liv. Finns så mycket jag vill berätta för honom. Fast det finns kanske bredband i himlen så han kan följa mig här. :)


Flyttaktuellt

Wow tiden har verkligen rusat förbi denna helgen. Har dock fått en hel del gjort trots allt.
Som ni vet var jag hemma om och fyllde bilen med kartonger och kassar i torsdags, sen körde jag in till stan och mötte upp med C som hjälpte mig att bära upp grejerna i lägenheten. Efter det körde vi och handlade frukost till dagen efter och tog en sväng inom BK och köpte kvällsmat. Väl hemma och mätta kom vi på att vi glömt köpa smör. Så det vara bara på med skor och jacka för en härlig kvällspromenad bort till Maxi.

Tyvärr hade jag bara lyckats få tag på en 80cm bred madrass att sova på så de kommande två nätterna sov vi inget vidare. Men igår var vi äntligen hemma och hämtade mina möbler. Pappa tog dem på sitt släp och vi tryckte in mer saker i både min och Cs bil. Far hjälpte oss att bära upp möblerna och körde sen hem... Uppdraget att sätta ihop möblerna föll på mig och mitt hjärta (mest mitt hjärta). Så nu är möblerna framme, lampan i hallen lyser som den ska och vi har sovit riiiiiktigt gott i natt.

C var dessutom helt underbar och bjöd mig på Rosegarden igår kväll. Smakade riktigt gott. Känner mig som världens mest lyckligaste tjej just nu. :)

Nu ska vi strax köra iväg och hämta ett bord som jag hittat på blocket.se. Sen har jag fortfarande en massa att packa upp... Men det får vänta tills nästa vecka, för ikväll kör vi hem till C. Måste tvätta så det finns rena kläder när F kommer hem imorgon. Kan knappt vänta på att få se trollungen igen. Hon är så underbar!

Sen har C en visning på huset imorgon. Så det blir till att plocka undan lite ikväll också. Håller tummarna för att han får huset sålt snart, men det verkar som om det eventuellt blir av denna veckan. Yes!

Nej dags att hämta bordet. Får skriva mer imorgon när C är på jobbet och jag klättrar på väggarna. Iofs ska jag antagligen till Väla och IKEA imorgon - vill ju inte vara vara hemma när mäklaren visar huset. Men har ju mobilt bredband nu så kan väl blogga i Ödåkra.

<3

Jag har...


(x) snott den här listan
( ) fått sparken
(x) varit i förhör
( ) blivit arresterad
( ) tutat när jag åkt förbi en golfbana
(x) hånglat med en främling
(x) varit kär i en lärare
( ) sjungit inför 750 personer
( ) sett någon dö
(x) skolkat
(x) haft känslor som inte varit besvarade
( ) varit förlovad
(x) varit otrogen
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) trott på spöken i vuxen ålder
(x) varit tillsammans med ngn som varit otrogen mot mig
(x) ifrågasatt mitt hjärta
(x) varit med om en bilolycka
( ) varit i ett våldsamt förhållande
( ) vält saker för 700kr på duka
(x) kysst en tjej
( ) sett mer än 50 konserter
(x) tyckt att jag är snygg på fyllan
(x) hatat mitt utseende
( ) varit vittne till ett brott
( ) vittnat i rätten
(x) önskat att jag var nån annan
(x) haft sex i en bil
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
( ) blivit förförd av min chef
( ) förfört min chef
(x) gjort upp eld på en strand
( ) burit pärlor
( ) ätit hundkatt-mat
( ) sagt till en främling att jag älskar honom henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
( ) limmat fast min hand i något
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) blivit tillsagd av en främling att jag är sexig
( ) knackat på min mammas fönster kl 03 för att tala⁄vråla om att jag e hemma så hon kan sova gott
( ) brutit en arm
(x) fuskat på ett prov
(x) glömt någons namn
(x) gjort något olagligt
(x) druckit mjölk direkt ur förpackningen
( ) modifierat denna lista
( ) lekt pyroman
( ) åkt polisbil
(x) känt mig elak
(x) badat naken
(x) fått en stöt

Hittade denna lista på Malins blogg och kunde inte låta bli att sno den... Och nej, det går inget vidare med packningen!

Ska bara....

Idag har jag hittills hunnit jobba, haft möte på jobbet, fått nycklarna till lägenhete och burit upp ett antal kartonger, varit på hemtjänsten och lämna tillbaka min nyckel (äntligen), stannat till och handlat.... OCH så har jag hämtat mitt mobila bredband som kom på posten igår. Sen körde jag hem för att lasta bilen med ännu fler kartonger, samt packa lite mer kartonger då det är en massa kvar.

Men när man väl kommer hem ska man bara....
- ta in posten
- kela med stackars katten som inte får gå ut än
- ta in tvätten som hängt ute sen igår

...och sen måste man ju packa upp och testa bredbandet innan man väl sätter igång med packningen.

Så nu sitter jag här och har precis installerat den lilla manicken, kollat mailen på jobbet och varit inne en sväng på fb. När jag ändå låter tiden springa iväg tänkte jag passa på att skriva ett inlägg här.

Kan ju tyckas att jag har en himla massa att packa, men faktum är att jag har så grymt ont om möbler. På inköpslistan står nu:

- byrå (gärna en malm i ek från IKEA)
- soffa (helst en lila med schäslong, men med min budget får vi väl se vad det blir till att börja med)
- barstolar (hittade ett jätte fint barbord på blocket.se som snart är i min ägo)
- hyllor (så jag har någonstan att göra av alla böcker, filmer och annat skit som jag tydligen äger)

Utöver möbler fattas det en hel del elektroniska prylar som microvågsugn, vattenkokare och dammsugar. Micro och vattenkokare kan man väl klara sig utan ett tag, men utan dammsugare?!
Fast det är klart, lillasyster flyttade ju hemifrån i höstas och hon har FORTFARANDE inte köpt nån ännu. De sopar golvet hemma i deras lägenhet. Hmm... Nej, en dammsugare kommer inköpas snarast möjligt i mitt hushåll.

Nej, om man skulle se till att få nåt gjort nurå. Pojkvännen hade nån utbildning efter jobbet och är antaligen i K-stad först runt sju tiden ikväll, så om jag sätter fart nu kan jag nog få riiiiiiktigt mycket gjort.

Kommer bli en riktigt härlig helg med flytt tillsammans med "gubben", konfirmander, lite jobb och en underbar sovmorgon på söndag. På måndag får jag äntligen se min lilla trollunge och tillbringa hela två kvällar med henne. Lycka!

<3

Frågan är bara om man ska ha två stycken bredvid varandra med tre eller fyra lådor eller en större med sex lådor....


På banan igen!

Blev ett ganska långt uppehåll efter att Kicka fick avlivas, men nu är jag på banan igen. Och det har hänt en hel del. Får väl uppdatera lite i taget.

Hinner tyvärr inte skirva nåt längre inlägg då jag är mitt uppe i packningen just nu. Flyttar hemifrån imorgon och har hittills inte packat alls mycket. Kommer antagligen bli en lång dag... och kväll är jag rädd.

So long!


RSS 2.0